Een bundeling van kracht!

De Bromelia

Bromelia’s zijn er in veel verschillende vormen, soorten en maten. Met de bromelia kunt u uw klanten steeds opnieuw verrassen. De van oorsprong voornamelijk rode en roze bloemen zijn uitgebreid met oneindig veel kleuren. Tegenwoordig worden er zelfs tweekleurige bloemen gekweekt. Naast de wat bekendere Aechmea, Guzmania, Tillandsia en Vriesea behoren ook de Ananas, Billbergia, Crypthantus, Neoregelia en Nidularium tot de bromelia-familie. Bromelia Brigada biedt klanten de mogelijk om zelf dozen met ieder gewenst kleurenmengsel samen te stellen.

De bromelia-familie is zeer omvangrijk en divers. In de natuur komen meer dan 1600 verschillende soorten voor. In de tropische en subtropische gebieden van Midden- en Zuid-Amerika groeien bromelia’s onder uiteenlopende omstandigheden. Er zijn soorten die goed groeien in het hooggebergte van de Andes en er zijn soorten die zich prettig voelen in de warme dalen en tropische regenwouden. Bromelia’s groeien in de natuur op bomen (epifytisch) of op de bodem van het regenwoud (terrestisch).

In de achttiende eeuw ontdekten Belgische handelsreizigers de schoonheid van de bromelia en namen een paar planten mee naar Europa. Zo legden ze de basis voor het enorme assortiment bromelia's waaruit je vandaag kunt kiezen.

 

Bezoekadres: Broekpolderlaan 20A • 2675 LJ Honselersdijk Postadres: Broekpolderlaan 20A • 2675 LJ Honselersdijk